PRESTIŽNE NAGRADE ZA NAŠA VINA NA TAKMIČENJU DECANTER WORLD WINE AWARDS U LONDONU 2022

Dragi naši prijatelji, ljubitelji naših vina i našeg rada, iz Londona su upravo pristigle i veoma važne nagrade sa prestižnog vinskog takmičenja Decanter.


Čestitamo i svim ostalim kolegama i vinarijama na osvojenim nagradama. Samo zajedno možemo lepše i bolje predstavljati Srbiju. Živeli.

— u mestu Vinarija Deuric.

NAJVEĆI DOPRINOS VINSKOM TURIZMU SRBIJE 2021. GODINE

Na ovogodišnjem Salonu vina u Kragujevcu, u izboru Vino.rs i Centra za razvoj vinskog turizma, dodeljeno nam je priznanje za Najveći doprinos vinskom turizmu Srbije 2021.

 

Drago nam je što pozitivno utičemo na razvoj vinskog turizma u našoj zemlji!

 

Mariji Bojović, predstavnici naše vinarije, plaketu je predao Zoran Dragoljević. Veliko hvala Zoranu, redakciji Vino.rs i Centru za razvoj vinskog turizma na ovoj značajnoj povelji.

 

NAJBOLJE CRVENO VINO SRBIJE OD AUTOHTONE SORTE

Ekipa redakcije Vino.rs nas je za kraj 2020.obradovala svojim izborom najboljeg vina i prisustvom vinarije Deurić u brojnim kategorijama.

Princeps Probus je proglašen najboljim crvenim vinom Srbije od autohtonih sorti. Verujemo da izbor nije bio lak, ali smo posebno ponosni što je veliki probus zauzeo mesta u mnogim srcima.

Vinarija Deurić je takođe proglašena za najbolju mladu vinariju 2020. i vinariju kojoj se predviđa veliki uspon u 2021.

Takođe smo ostvarili izuzetan uspeh na polju vinskog marketinga i dali veliki doprinos vinskom turizmu.

NOVO VINO VINARIJE DEURIĆ - SEVERNA MORAVA

Sorta morava, baš kao i probus, je rođena na Fruškoj gori, odnosno stvorena na Instinutu u Sremskim Karlovcima. To je poreklom „severna“, odnosno fruškogorska Morava, te otuda i simboličan naziv etikete. Imajući u vidu da se radi o domaćoj novostvorenoj sorti i da se na tržištu mnogo od nje očekuje, posebnu pažnju i fokus smo stavili na proizvodnju grožđa, a potom i proizvodnju vina od morave. Odabrali smo padinu na istočnom delu imanja, napravili terase i tu posadili vinograd. Sa jedinstvenom aromatikom, divnom svežinom i ozbiljnom punoćom ovo vino je već pronašlo svoje mesto na listi želja pravih ljubitelja vina.

Vinarija Deuric - Severna Morava
Vinarija Deurić, nove etikete

REDIZAJN ETIKETA

Početkom oktobra smo priredili premijeru naših redizajniranih etiketa koje su po rečima vinskih novinara i stručnjaka, prilično minimalističke, apstraktne ali dovoljno upečatljive. Inspirisani teroarom i prirodom Fruške gore, iskoristili smo širok spektar živih i veselih boja, koje će slikovito opisati aromatiku svake naše boce.

NAGRADE U 2020.

Uprkos, po mnogim kriterijumima, izuzetno teškoj godini , naša vina su ponela brojne nagrade I priznanja na međunarodnim takmičenjima.
Na Decanteru, kao najprestižnijem internacionalnom vinskom takmičenju, tri vina vinarije Deurić su osvojila medelje:


1. Chardonnay classic 2018 – srebro
2. Sauvignon blanc 2018- bronza
3. Princeps Probus – bronza


U Sofiji, na BIWC takmičenju, osvojili smo 6 medalja.


1. Double gold- Probus 276
2. Silver -Aksiom, Chardonnay classic, Sauvignon blanc
3. Bronze – Chardonnay barrique I Gewurztraminer

NOVO VINO U PONUDI VINARIJE DEURIĆ – AKSIOM

AKSIOM 2016

PROBUS, MERLOT, MARSELAN, PETTIT VERDOT

Miris crvenih ribizli, soka od višanja i bobica svežeg nara u prvom planu. U drugom naletu nam dolaze suve brusnice, suve šljive, crna čokolada, uprženi šećer sa vanilom i na kraju i začinske arome. Izuzetno kompleksno i slojevito vino. Ukus nastavlja u istom trendu, sa voćnim napadom koji smo osetili na mirisu, uz primesu začina sa čokoladno-kafenom, dugom završnicom. Telo puno i oblo, pa se lepo kotrlja po nepcima. Jakih i skladnih tanina koji su savršeno uklopljeni…

STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIC

Održan je treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić, na kom su gulaše kuvali vojvođanski somelijeri, ugostitelji i trgovci. Počelo je sa po čašicom fine jabukovače, uz sremački doručak: ’leba i masti i toplu gibanicu… Tako zagrejani takmičari, tačno u 10 sati protekle subote, počeli su sa seckanjem luka i loženjem vatri pod kotlićima. Treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić ove godine okupio je čak devet ekipa sastavljenih uglavnom od somelijera, članova vojvođanskog udruženja, uz par timova koje su činili vinski distributeri, ugostitelji, pa i sami vinari.

M. DEURIĆ: PROBUS ĆE BITI PRINC FRUŠKE GORE

Ekonomista Mitar Deurić, vlasnik vinarije Deurić kraj Male Remete na Fruškoj gori, najbolje mlade vinarije 2016. godine u izboru Vino.rs, jedan od najznačajnijih izvoznika jabuke iz Srbije i svojevremeno veliki talenat vaterpolo kluba „Partizan“, pa i reprezentativac Srbije i Crne Gore, ponosno predstavlja svoja dva najnovija čeda – penušavac The i moćno crveno vino Probus 276.

AVANGARDA SAUVIGNON BLANC 2016

Gipki beli sovinjon, eksplozivne svežine, sa voćnim mirisima žutog grejpfruta, bele vinogradarske breskve, limuna i zelene kajsije. U pozadi se pojavljuju cvetni tonovi, plemenita mineralnost i note sveže pokošene trave. U ustima zaobljen, aromatičan, sa raskošnom kiselinom dobro integrisanom u strukturu vina i hrskavom završnicom u kojoj se prepliću note žutog voća i lista korijandera sa nežnim vanilinskim tonovima.

VINARIJA DEURIC NA 16. INTERFEST-U

Od 13. Do 15. Juna 2019. Godine, Vinarija Deuric je po treći put uestvovala na Međunarodni festival vina „Interfest“, 16. po redu, Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske i drugih zemalja. Pored božanskog napitka posetioci su mogli i da degustiraju i razne delikatese. Vinarija Deurić je pored svoje redovne ponude vina, svim pocetiocima predstavila u svoju bogatu turističku ponudu. Najveću pažnju je svakako izazvao Pinot noir, koji je na nedavno završenom takmičenju vina Balkana dobio zlatnu medalju.