Regionala

U subotu, 05.11.2022 u hotelu Metropol Palace u Beogradu, održana je sada već tradicionalna vinska manifestacija pod nazivom “Regionala” na kojoj se regionalne vinarije predstavljaju sa svojim autohtonim sortama. Odziv izlagača bio je velik, a poseta fantastična. Naša vinarija predstavila je svoja vina od autohtonih sorti, Severnu Moravu i Probus 276, kao i beli i crveni Aksiom, premium kupaže sa autohtonim sortama.

Tom Gretić i jabuke su u ljubavi

U subotu, 29.10.2022. naš rado viđen gost, poznati regionalni kuvar Tom Gretić, ponovo nam je obradovao nepca spojivši naše dve ljubavi, vino i jabuke. Osmišljen je kompletan meni koji uključuje više sorta jabuka, sve pripremljene na različite načine kako bi upotpunile jela, i sve to upareno sa našim sjajnim vinima. Tako smo imali tunu sašimi, granny smith i penušavac “The”, Pečeni losos, kari supa sa Crvenim delišesom i Severna Morava, Pečenu patku sa zlatnim delišesom i Chardonnay Classic, Svinjski pauflek sa pečenim Gala jabukama i Pinot Noir i za kraj slatka pita od Braburn jabuke sa kasnom berbom Gewurztraminer-a. Uz ugodan muzički program i veliku posećenost, gosti su uživali do kasno u noć. Jedva čekamo da sve to ponovimo.

Veličanstveni Tom Gretić ponovo u vinariji

U petak 23.09.2022 naš stari gost, čuveni internacionalni kuvar Tom Gretić priredio nam je još jedan sjajan kulinarski doživljaj. Uživali smo u njegovim kreacijama koje su imale za cilj da pokažu kako jela stvorena od jednostavnih namirnica mogu biti izuzetna. Deurić vina su našla svoj savršeni par, a na meniju su se između ostalog našli i Tatar od tune, Fileti brancina sa soteom od vrganja, Svinjski pauflek sa pireom od pasulja i cveklom, jagnjeći kare sa pireom od celera i čokoladni mus. Premijerno smo otvorili magnum bocu aksioma iz berbe 2018 kao i najnovijeg člana naše vinske porodice, kasnu berbu Gewurztraminer-a. Sve je bilo zasluženo lepo.

Nova Škola vina

U nedelju, 11.09.2022 održali smo još jednu školu vina za naše polaznike. Učili smo o istoriji vina, tehnologiji proizvodnje, pravilnom degustiranju, servisu i čuvanju i još mnogo toga. Druženje je bilo odlično, atmosfera vesela, kao i uvek kad je u pitanju vino. Novu školu vina organizujemo već početkom oktobra. Pratite nas i prijavite se.

Zlatne medalje na Open Balkan Wine Trophy 2022

U okviru sajma Wine Vision by Open Balkan, održano je ocenjivanje vina na kome je Vinarija Deurić dobila tri sjajna zlata za naš Sauvignon Blanc 2019, Chardonnay Classic 2020 i Chardonnay Barrique 2017. U komisiji koja je ocenjivala vina našla su se zvučna imena vinskog sveta, direktor saveza vinara i vinogradara srbije i jedan od organizatora sajma, gospodin Stevan Rajta, a predsednica žirija bila je Caroline Gilby koja nosi prestižnu titulu Master of Wine i član je žirija najpoznatijeg svetskog vinskog časopisa “Decanter” koja je stručnjak za vina istočne i jugo-istočne Evrope.

Wine vision by Open Balkan:

Na beogradskom sajmu je 01.09.2022 započeo do sada najveći regionalni vinski događaj pod nazivom “Wine vision by open Balkan”. Sa preko 500 različitih izlagača i blizu 300 vinarija iz Srbije, Severne Makedonije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, očekuje se da ovaj sajam privuče veliki broj gostiju i veliku medijsku pažnju. Na ovim prostorima do sada nije viđen ovoliki broj izlagača, a sjajna organizacija i pomoć mnogih vinskih udruženja, učinili su da sve teče glatko. I još jednom smo svedoci toga da vino briše sve granice, širi dobro raspoloženje i stvara veze tamo gde ih nije bilo. Vinarija Deurić, pozicionirana u hali 1.

Wine Park 2022 @ Sremska Mitrovica

U subotu, 27.08.2022 u gradskom parku Sremske Mitrovice održan je izvanredan vinski događaj pod nazivom Wine Park 2022. Pored stotinka vinara iz cele Srbije, posetioci su uživali u sirevima i suhomesnatim proizvodima kao i u odličnoj muzici. Atmosfera je bila sjajna, a žurka je trajala do kasnih sati. Vinarija Deurić prezentovala je sva svoja vina iz Estate i Aksiom linije, a utisci su odlični. S obzirom na godišnje doba i toplo vreme, Gewurtztraminer i Sauvignon Blanc su pružili preko potrebno osveženje i pobrali najviše simpatija, zajedno sa već nadasve poznatim Urban Rose-om.

BERBA GROŽĐA ZA PENUŠAVO VINO

Sredinom avgusta, obrali smo grožđe sorte Chardonnay koje ćemo preraditi za naš penušavac “The” rađen tradicionalnom “Champagne” metodom.

 

Ovo divno vino će izaći na tržište tek za 4 godine jer mu je toliko neophodno da sazri i bude spremno, a trenutno je u prodaji berba iz 2018.

 

Posetite našu veb prodavnicu i poručite „The“ 2018 ovde!

PRESTIŽNE NAGRADE ZA NAŠA VINA NA TAKMIČENJU DECANTER WORLD WINE AWARDS U LONDONU 2022

Dragi naši prijatelji, ljubitelji naših vina i našeg rada, iz Londona su upravo pristigle i veoma važne nagrade sa prestižnog vinskog takmičenja Decanter.


Čestitamo i svim ostalim kolegama i vinarijama na osvojenim nagradama. Samo zajedno možemo lepše i bolje predstavljati Srbiju. Živeli.


— u mestu Vinarija Deuric.

NAJVEĆI DOPRINOS VINSKOM TURIZMU SRBIJE 2021. GODINE

Na ovogodišnjem Salonu vina u Kragujevcu, u izboru Vino.rs i Centra za razvoj vinskog turizma, dodeljeno nam je priznanje za Najveći doprinos vinskom turizmu Srbije 2021.

 

Drago nam je što pozitivno utičemo na razvoj vinskog turizma u našoj zemlji!

 

Mariji Bojović, predstavnici naše vinarije, plaketu je predao Zoran Dragoljević. Veliko hvala Zoranu, redakciji Vino.rs i Centru za razvoj vinskog turizma na ovoj značajnoj povelji.

 

NAJBOLJE CRVENO VINO SRBIJE OD AUTOHTONE SORTE

Ekipa redakcije Vino.rs nas je za kraj 2020.obradovala svojim izborom najboljeg vina i prisustvom vinarije Deurić u brojnim kategorijama.

Princeps Probus je proglašen najboljim crvenim vinom Srbije od autohtonih sorti. Verujemo da izbor nije bio lak, ali smo posebno ponosni što je veliki probus zauzeo mesta u mnogim srcima.

Vinarija Deurić je takođe proglašena za najbolju mladu vinariju 2020. i vinariju kojoj se predviđa veliki uspon u 2021.

Takođe smo ostvarili izuzetan uspeh na polju vinskog marketinga i dali veliki doprinos vinskom turizmu.

NOVO VINO VINARIJE DEURIĆ - SEVERNA MORAVA

Sorta morava, baš kao i probus, je rođena na Fruškoj gori, odnosno stvorena na Instinutu u Sremskim Karlovcima. To je poreklom „severna“, odnosno fruškogorska Morava, te otuda i simboličan naziv etikete. Imajući u vidu da se radi o domaćoj novostvorenoj sorti i da se na tržištu mnogo od nje očekuje, posebnu pažnju i fokus smo stavili na proizvodnju grožđa, a potom i proizvodnju vina od morave. Odabrali smo padinu na istočnom delu imanja, napravili terase i tu posadili vinograd. Sa jedinstvenom aromatikom, divnom svežinom i ozbiljnom punoćom ovo vino je već pronašlo svoje mesto na listi želja pravih ljubitelja vina.

Vinarija Deuric - Severna Morava
Vinarija Deurić, nove etikete

REDIZAJN ETIKETA

Početkom oktobra smo priredili premijeru naših redizajniranih etiketa koje su po rečima vinskih novinara i stručnjaka, prilično minimalističke, apstraktne ali dovoljno upečatljive. Inspirisani teroarom i prirodom Fruške gore, iskoristili smo širok spektar živih i veselih boja, koje će slikovito opisati aromatiku svake naše boce.

NAGRADE U 2020.

Uprkos, po mnogim kriterijumima, izuzetno teškoj godini , naša vina su ponela brojne nagrade I priznanja na međunarodnim takmičenjima.


Na Decanteru, kao najprestižnijem internacionalnom vinskom takmičenju, tri vina vinarije Deurić su osvojila medelje:

 

1. Chardonnay classic 2018 – srebro
2. Sauvignon blanc 2018- bronza
3. Princeps Probus – bronza

 

U Sofiji, na BIWC takmičenju, osvojili smo 6 medalja.

 

1. Double gold- Probus 276
2. Silver -Aksiom, Chardonnay classic, Sauvignon blanc
3. Bronze – Chardonnay barrique I Gewurztraminer

NOVO VINO U PONUDI VINARIJE DEURIĆ – AKSIOM

AKSIOM 2016

PROBUS, MERLOT, MARSELAN, PETTIT VERDOT

Miris crvenih ribizli, soka od višanja i bobica svežeg nara u prvom planu. U drugom naletu nam dolaze suve brusnice, suve šljive, crna čokolada, uprženi šećer sa vanilom i na kraju i začinske arome. Izuzetno kompleksno i slojevito vino. Ukus nastavlja u istom trendu, sa voćnim napadom koji smo osetili na mirisu, uz primesu začina sa čokoladno-kafenom, dugom završnicom. Telo puno i oblo, pa se lepo kotrlja po nepcima. Jakih i skladnih tanina koji su savršeno uklopljeni…

STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIC

Održan je treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić, na kom su gulaše kuvali vojvođanski somelijeri, ugostitelji i trgovci. Počelo je sa po čašicom fine jabukovače, uz sremački doručak: ’leba i masti i toplu gibanicu… Tako zagrejani takmičari, tačno u 10 sati protekle subote, počeli su sa seckanjem luka i loženjem vatri pod kotlićima. Treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić ove godine okupio je čak devet ekipa sastavljenih uglavnom od somelijera, članova vojvođanskog udruženja, uz par timova koje su činili vinski distributeri, ugostitelji, pa i sami vinari.

M. DEURIĆ: PROBUS ĆE BITI PRINC FRUŠKE GORE

Ekonomista Mitar Deurić, vlasnik vinarije Deurić kraj Male Remete na Fruškoj gori, najbolje mlade vinarije 2016. godine u izboru Vino.rs, jedan od najznačajnijih izvoznika jabuke iz Srbije i svojevremeno veliki talenat vaterpolo kluba „Partizan“, pa i reprezentativac Srbije i Crne Gore, ponosno predstavlja svoja dva najnovija čeda – penušavac The i moćno crveno vino Probus 276.

AVANGARDA SAUVIGNON BLANC 2016

Gipki beli sovinjon, eksplozivne svežine, sa voćnim mirisima žutog grejpfruta, bele vinogradarske breskve, limuna i zelene kajsije. U pozadi se pojavljuju cvetni tonovi, plemenita mineralnost i note sveže pokošene trave. U ustima zaobljen, aromatičan, sa raskošnom kiselinom dobro integrisanom u strukturu vina i hrskavom završnicom u kojoj se prepliću note žutog voća i lista korijandera sa nežnim vanilinskim tonovima.

VINARIJA DEURIĆ NA 16. INTERFEST-U

Od 13. Do 15. Juna 2019. Godine, Vinarija Deuric je po treći put uestvovala na Međunarodni festival vina „Interfest“, 16. po redu, Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske i drugih zemalja. Pored božanskog napitka posetioci su mogli i da degustiraju i razne delikatese. Vinarija Deurić je pored svoje redovne ponude vina, svim pocetiocima predstavila u svoju bogatu turističku ponudu. Najveću pažnju je svakako izazvao Pinot noir, koji je na nedavno završenom takmičenju vina Balkana dobio zlatnu medalju.