NOVO VINO U PONUDI VINARIJE DEURIĆ – AKSIOM

AKSIOM 2016

PROBUS, MERLOT, MARSELAN, PETTIT VERDOT

Miris crvenih ribizli, soka od višanja i bobica svežeg nara u prvom planu. U drugom naletu nam dolaze suve brusnice, suve šljive, crna čokolada, uprženi šećer sa vanilom i na kraju i začinske arome. Izuzetno kompleksno i slojevito vino. Ukus nastavlja u istom trendu, sa voćnim napadom koji smo osetili na mirisu, uz primesu začina sa čokoladno-kafenom, dugom završnicom. Telo puno i oblo, pa se lepo kotrlja po nepcima. Jakih i skladnih tanina koji su savršeno uklopljeni…

STRASNO I SLASNO U VINARIJI DEURIC

Održan je treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić, na kom su gulaše kuvali vojvođanski somelijeri, ugostitelji i trgovci. Počelo je sa po čašicom fine jabukovače, uz sremački doručak: ’leba i masti i toplu gibanicu… Tako zagrejani takmičari, tačno u 10 sati protekle subote, počeli su sa seckanjem luka i loženjem vatri pod kotlićima. Treći kulinarski kup Zlatni kotlić vinarije Deurić ove godine okupio je čak devet ekipa sastavljenih uglavnom od somelijera, članova vojvođanskog udruženja, uz par timova koje su činili vinski distributeri, ugostitelji, pa i sami vinari.

M. DEURIĆ: PROBUS ĆE BITI PRINC FRUŠKE GORE

Ekonomista Mitar Deurić, vlasnik vinarije Deurić kraj Male Remete na Fruškoj gori, najbolje mlade vinarije 2016. godine u izboru Vino.rs, jedan od najznačajnijih izvoznika jabuke iz Srbije i svojevremeno veliki talenat vaterpolo kluba „Partizan“, pa i reprezentativac Srbije i Crne Gore, ponosno predstavlja svoja dva najnovija čeda – penušavac The i moćno crveno vino Probus 276.

AVANGARDA SAUVIGNON BLANC 2016

Gipki beli sovinjon, eksplozivne svežine, sa voćnim mirisima žutog grejpfruta, bele vinogradarske breskve, limuna i zelene kajsije. U pozadi se pojavljuju cvetni tonovi, plemenita mineralnost i note sveže pokošene trave. U ustima zaobljen, aromatičan, sa raskošnom kiselinom dobro integrisanom u strukturu vina i hrskavom završnicom u kojoj se prepliću note žutog voća i lista korijandera sa nežnim vanilinskim tonovima.

VINARIJA DEURIC NA 16. INTERFEST-U

Od 13. Do 15. Juna 2019. Godine, Vinarija Deuric je po treći put uestvovala na Međunarodni festival vina “Interfest”, 16. po redu, Interfest je prvi međunarodni skup vinara koji je organizovan u Srbiji. Od 2004. godine do danas okupio je više od 200.000 posetilaca i vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske i drugih zemalja. Pored božanskog napitka posetioci su mogli i da degustiraju i razne delikatese. Vinarija Deurić je pored svoje redovne ponude vina, svim pocetiocima predstavila u svoju bogatu turističku ponudu. Najveću pažnju je svakako izazvao Pinot noir, koji je na nedavno završenom takmičenju vina Balkana dobio zlatnu medalju.