chardonney-poz
Vinarija-Deuric---Chardonnay-Classic

Chardonnay classic 2020

Chardonnay
Na nosu je izrazito sveže i voćno. Prednjači miris zrele breskve i zelene jabuke, dok vešto skriveni ananas, citrusi i vanila dolaze nenametljivo iz pozadine. U ustima je takođe sveže, hrskavo i voćno, gde se simfonija ukusa nastavlja aromom manga, ananasa i limete.

Pinot Noir 2019

Pinot Noir
Meki miris zrelog crvenog voća, višanja u čokoladi, šljive i brusnice, oplemenjen finim tonovima drveta, moka kafe, vanile i dima. Laganog tela, sočno, nežnih i mekanih tanina. U završnom ukusu dominiraju arome zrele trešnje i šljive, dopunjene notama slatkih začina.
Pinot-Noir-poz
Vinarija-Deuric---Pinot-Noir
Urban-Rose-poz
Urban Rose 2021

Urban Rose 2021

Urban Rose
Slojevit i kompleksan roze, sa mirisom koji podseća na gorku pomorandžu i krišku lubenice, a zatim kajsije, crvene ribizle i jagode, uz jasan herbalno – cvetni ton. U ustima sočno, sa finim kiselinama, dugo, sa aromama svežeg cvetnog voća, uz malo začinskih, vanilinskih nota.

Gewurztraminer 2019

Gewurtztraminer
Neodoljiv, ali nenametljiv miris svežeg i kuvanog stonog voća. Sećanje na bakin kompot od krušaka i otvorenu konzervu ananasa. U sledećem naletu se oseti aroma zlatnog delišesa i tek iseckanog manga. Potom miris ubranog cveta bagrema i soka od zove, koje ocom vinu daje poseban karakter. Ukus takođe veoma voćan i slojevit. Slatko od dunja, zatim tufahija, a na kraju pečeni orasi na puteru upotpunjuju ovu simfoniju u ustima. Alkoholi umereni, nenametljivi i usklađeni sa živahnim kiselinama. Telo mu je srednje sa dugom završnicom. Uparite ga sa kineskom, sečuan piletinom, plavim sirevima, ili domaćom kobasicom sa prilogom od luka i jabuka na puteru. Živeli!
Gewurtztraminer-poz
Vinarija-Deuric---Gewurztraminer
Merlot-poz
Vinarija-Deuric---Merlot

Merlot 2018

Merlot

Pri prvom kontaktu sa vinom Deurić Merlo 2018 , najpre se susrećemo sa puno crvenog, svežeg voća. Dominiraju malina, jagoda i višnja, a društvo im pravi vanilin štapić i čajni kolutići.
U ustima još više voćan, pa nas ovde zabavljaju mešavine crvenog voća i slatkih začina. U pozadini osećamo i malo kupinastih aroma sa opet onom neodoljivom vanilom.
Tanini fini, pitomi i zabavni koji nas teraju na uživanje u njima.
Završnica mu je elegantna i trajna.
Upareno sa grilovanom pačetinom ili jagnjećim kotletima pružiće nam izuzetno gastronomsko zadovoljstvo.

Sauvignon blanc 2019

Sauvignon blanc

Vino zlatno žute boje sa diskretnom nijansom smaragdno zelene. Odiše mirisom svežeg planinskog jutra, tek pokošene orošene trave, zelene paprike, tek ubrane špargle i sveže rukole. U pozadini nas mami pomalo citrusna nota, sa mekanim tonovima lavande. Na ukusu izuzetno sveže, sličnih aroma kao i na mirisu, sa dugom završnicom limete koja se polako pretače u prijatnu mineralnost. Punog je tela sa snažnim kiselinama i u finom balansu sa alkoholima. Ovaj sovinjon bi bilo poželjno upariti sa jakim i masnim sirevima, salatom od paradajza, mocarele, bosiljka i maslinovog ulja, ili sa dobrim, debelim odreskom crvene tune na roštilju.

Sauvignon-blanc-pozadina
Vinarija-Deuric---Suvignon-Blanc
severna-morava-poz
Vinarija Deuric - Severna Morava

Severna Morava 2020

Severna Morava

Sveže, lepršavo i mirisno vino sa aromom vinogradarske breskve, zrele žute jabuke i citrusa.U ustima veoma slasno i sočno te osetim opet breskve, limetu, pomorandžinu koru sa mileralno zeljastom završnicom.
Veoma kompleksno i slojevito vino lepih postojanih kiselina fino uklopljenih u priču o Moravi.
Dobar par ovom vinu biće pijani šaran na riži iz rerne, cezar salata, ili domaća gibanica sa dosta kajmaka.

Aksiom 2017

Probus, Merlot, Marselan, Pettit Verdot
Miris crvenih ribizli, soka od višanja i bobica svežeg nara u prvom planu. U drugom naletu nam dolaze suve brusnice, suve šljive, crna čokolada, uprženi šećer sa vanilom i na kraju i začinske arome. Izuzetno kompleksno i slojevito vino. Ukus nastavlja u istom trendu, sa voćnim napadom koji smo osetili na mirisu, uz primesu začina sa čokoladno-kafenom, dugom završnicom. Telo puno i oblo, pa se lepo kotrlja po nepcima. Jakih i skladnih tanina koji su savršeno uklopljeni.
Aksiom-poz
Vinarija-Deuric---Aksiom
Chardonay-poz
Vinarija-Deuric---Chardonnay

Chardonnay 2017

Chardonnay
Intenzivan i zreo miris manga, marakuje, zrelih nektarina, smokve i kandiranog limuna, dopunjen tonovima biskvita sa puterom, vanile i pečenih oraha. U ustima sočno, punog tela, snažnog voćnog karaktera i raskošne svežine koja nosi dugu završnicu u kojoj se prepoznaju voće, bademi, plemenito drvo i fine note mlečne karamele.

The 2018

The

The! Raskošni penušavac, postojanih aroma. U njegovu slojevitost uvešće Vas aroma jabuke, nakon koje će se smenjivati arome orašastih plodova i bogata puterasta završnica. Razigrani mehurići uvešće Vaša nepca u bogat svet ukusa i punoće sa dugom postojanom završnicom.

The-pozadina
The penušavac
probus-poz
Vinarija-Deuric---Probus-276

Probus 2019

Probus
Vino duboke, tamno crvene boje sa ljubičastim ivicima, intenzivno obojeno. Snažnog, preciznog voćnog mirisa u kome se lako prepoznaje plavo i crno voće: borovnice, kupine i sveža crna ribizla. Voćni tonovi dopunjeni su mirisima moke i kakaoa. Punog ukusa, sa obiljem voćne sočnosti i svežine. Tanini snažni i zaobljeni, savršene strukture. Na jeziku se smenjuju arome zrelog crnog duda, šumskog voća, crne čokolade i maraskino višnje. Izrazito postojanog i dugog ukusa.

Beli Aksiom

Morava, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Izuzetno sveže I mineralno vino, svetlo žute boje sa miriskom breskve, bagremovog meda, kompota od ananasa I belih šljiva na kraju. Ukus takođe svež I hrskav sa aromom žute jabuke, breskve I limete sa dugačkom mineralnom završnicom. Veoma dopadljivo vino srednjeg tela, odličnih kiselina I sa lepo ukomponovanim alkoholom.

Gewurtztraminer-poz
Beli Aksiom

Probus Princeps

Probus

Već sam pogled na intenzivnu, tamnu, purpurno crvenu boju ovog vina nagoveštava njegovu raskoš i snagu. Intenzivno voćnog mirisa koji otkriva aroniju, višnju, borovnice i sok od kupine. U pozadini se otvaraju zemljane note, kakao, plemenita kedrovina i slatki duvan za lulu. U ustima sveže, punog tela i bogate strukture sa obiljem kvalitetnih, baršunastih tanina i karakternim kiselinama. Završni ukus donosi nove slojeve svežeg crvenog voća i začinskih nota koje se dugu prepliću na jeziku. Dostupan samo u vinariji.

The-pozadina
Vinarija-Deuric---Probus-2016