chardonney-poz
Vinarija-Deuric---Chardonnay-Classic

Chardonnay classic 2022

Chardonnay
Na nosu je izrazito sveže i voćno. Prednjači miris zrele breskve i zelene jabuke, dok vešto skriveni ananas, citrusi i vanila dolaze nenametljivo iz pozadine. U ustima je takođe sveže, hrskavo i voćno, gde se simfonija ukusa nastavlja aromom manga, ananasa i limete.

Pinot Noir 2022

Pinot Noir
Meki miris zrelog crvenog voća, višanja u čokoladi, šljive i brusnice, oplemenjen finim tonovima drveta, moka kafe, vanile i dima. Laganog tela, sočno, nežnih i mekanih tanina. U završnom ukusu dominiraju arome zrele trešnje i šljive, dopunjene notama slatkih začina.
Pinot-Noir-poz
Vinarija-Deuric---Pinot-Noir
Urban-Rose-poz
Urban-Rose

Urban Rose 2023

Urban Rose
Slojevit i kompleksan roze, sa mirisom koji podseća na gorku pomorandžu i krišku lubenice, a zatim kajsije, crvene ribizle i jagode, uz jasan herbalno – cvetni ton. U ustima sočno, sa finim kiselinama, dugo, sa aromama svežeg cvetnog voća, uz malo začinskih, vanilinskih nota.

Gewurztraminer 2022

Gewurtztraminer

Vino zlatno-žute boje, izuzetno cvetnih aroma zove i meda, karakterističnim za sortu i notama tropskog voća u pozadini. Finih kiselina, srednjeg tela, daje prijatnu završnicu srednje dužine ispunjenu cvetnim i mednim aromama.

Gewurtztraminer-poz
Vinarija-Deuric---Gewurztraminer
Merlot-poz
Vinarija-Deuric---Merlot

Merlot 2019

Merlot

Pri prvom kontaktu sa vinom Deurić Merlo 2018 , najpre se susrećemo sa puno crvenog, svežeg voća. Dominiraju malina, jagoda i višnja, a društvo im pravi vanilin štapić i čajni kolutići. U ustima još više voćan, pa nas ovde zabavljaju mešavine crvenog voća i slatkih začina. U pozadini osećamo i malo kupinastih aroma sa opet onom neodoljivom vanilom. Tanini fini, pitomi i zabavni koji nas teraju na uživanje u njima. Završnica mu je elegantna i trajna. Upareno sa grilovanom pačetinom ili jagnjećim kotletima pružiće nam izuzetno gastronomsko zadovoljstvo.

Sauvignon blanc 2023

Sauvignon blanc

Vino zlatno žute boje sa diskretnom nijansom smaragdno zelene. Odiše mirisom svežeg planinskog jutra, tek pokošene orošene trave, zelene paprike, tek ubrane špargle i sveže rukole. U pozadini nas mami pomalo citrusna nota, sa mekanim tonovima lavande. Na ukusu izuzetno sveže, sličnih aroma kao i na mirisu, sa dugom završnicom limete koja se polako pretače u prijatnu mineralnost. Punog je tela sa snažnim kiselinama i u finom balansu sa alkoholima. Ovaj sovinjon bi bilo poželjno upariti sa jakim i masnim sirevima, salatom od paradajza, mocarele, bosiljka i maslinovog ulja, ili sa dobrim, debelim odreskom crvene tune na roštilju.

Sauvignon-blanc-pozadina
Vinarija-Deuric---Suvignon-Blanc
severna-morava-poz
Vinarija Deuric - Severna Morava

Severna Morava 2023

Severna Morava

Sveže, lepršavo i mirisno vino sa aromom vinogradarske breskve, zrele žute jabuke i citrusa.U ustima veoma slasno i sočno te osetim opet breskve, limetu, pomorandžinu koru sa mileralno zeljastom završnicom. Veoma kompleksno i slojevito vino lepih postojanih kiselina fino uklopljenih u priču o Moravi. Dobar par ovom vinu biće pijani šaran na riži iz rerne, cezar salata, ili domaća gibanica sa dosta kajmaka.

Aksiom crveni 2019

Probus, Merlot, Marselan, Pettit Verdot

Vino zatvorene rubin crvene boje, pretežno voćnih i džemastih aroma crvenog bobičastog voća i blagim aromama dima. Srednjeg ka punom telu, jakih i zrelih tanina i živahnih kiselina, sa izrazito dugom voćnom završnicom.

Aksiom-poz
Aksiom-crveni
Chardonay-poz
Chardonnay-vintage

Chardonnay Vintage 2019

Chardonnay
Intenzivan i zreo miris manga, marakuje, zrelih nektarina, smokve i kandiranog limuna, dopunjen tonovima biskvita sa puterom, vanile i pečenih oraha. U ustima sočno, punog tela, snažnog voćnog karaktera i raskošne svežine koja nosi dugu završnicu u kojoj se prepoznaju voće, bademi, plemenito drvo i fine note mlečne karamele.

"The" 2021

Chardonnay

Penušavo vino napravljeno od sorte Chardonnay finih mehurića i zlatno žute boje. Arome zlatnog delišesa, mrvica tosta i vlažnog hleba. Osvežavajućih kiselina, svedenog alkohola i srednjeg tela sa aromama zelenih jabuka. Srednje duga završnica sa puno svežine.

The-pozadina
The penušavac
probus-poz
Vinarija-Deuric---Probus-276

Probus 276 2021

Probus

Zatvorene rubin crvene boje, dominantne su voćne/džemaste arome sa primesama svežih začinskih aroma komorača, bibera i suve paprike. Somotastih tanina i punog tela daje srednju, pretežno voćnu završnicu.

Aksiom beli 2020

Morava, Chardonnay, Sauvignon Blanc

Izuzetno sveže i mineralno vino, svetlo žute boje sa miriskom breskve, bagremovog meda, kompota od ananasa i belih šljiva na kraju. Ukus takođe svež i hrskav sa aromom žute jabuke, breskve i limete sa dugačkom mineralnom završnicom. Veoma dopadljivo vino srednjeg tela, odličnih kiselina i sa lepo ukomponovanim alkoholom.

The-pozadina
beli-aksiom-2020-vina-featured

Probus Princeps

Probus

Već sam pogled na intenzivnu, tamnu, purpurno crvenu boju ovog vina nagoveštava njegovu raskoš i snagu. Intenzivno voćnog mirisa koji otkriva aroniju, višnju, borovnice i sok od kupine. U pozadini se otvaraju zemljane note, kakao, plemenita kedrovina i slatki duvan za lulu. U ustima sveže, punog tela i bogate strukture sa obiljem kvalitetnih, baršunastih tanina i karakternim kiselinama. Završni ukus donosi nove slojeve svežeg crvenog voća i začinskih nota koje se dugu prepliću na jeziku. Dostupan samo u vinariji.

The-pozadina
Vinarija-Deuric---Probus-2016